Boerderijwinkel

Openingstijden:

Maandag 18.00 – 19.30 uur

Woensdag 14.00 – 16.00 uur

Vrijdag 14.00 – 16.00 uur

Zaterdag 11.00 – 16.00 uur

Proef en beleef Winkel Verkoop biologische producten.

Genieten van De Beekhoeve kan ook door het proeven van allerlei biologische producten van de boerderij. Er zijn veel verschillende producten van eigen boerderij verkrijgbaar. Een keur aan producten zoals verschillende soorten rundvlees en vleeswaren, appelsap en allerlei boerenzuivelproducten zoals yoghurt, kefir, karnemelk en boter verkrijgbaar.

Van Boerderijmelk tot boter, kefir, boerenkaas

Melk is een wonderlijk product. Verse koeienmelk zo uit de tank is al een beleving op zich en er zijn zoveel mooie producten van te maken. Op De Beekhoeve worden veel zuivelproducten gemaakt om iedereen op een gezonde manier te laten genieten van de mooie dingen die de koe ons geeft. Heerlijke rauwe melk of room, boter en karnemelk, yoghurt en kefir. Maar ook hangop, koe-ark (een kwarkachtige hangop), roomkaas, witte kaas (soort féta-achtige kaas). En we maken van onze eigen melk ook boerenkaas in alle leeftijden met elk seizoen of zeg maar bij elk nieuw weiland weer een andere smaak. De boerin zelf voegt daar haar eigen creativiteit nog aan toe door het maken van brandnetel kerrie-kaas, ui-bieslook kaas of daslook, maar ook komijn, fenegriek en italiaanse kruidenkazen zijn bij velen favoriet. Mosterd en kruidnagelkaas maar ook vierkaas worden regelmatig gemaakt. En dat zijn de laatsten nieuwe smaken nog lang niet.

De melk die op de Beekhoeve niet zelf verwerken leveren samen met onze coöperatie EKO Holland aan zuivelverwerkers zoals Vecozuivel die het verwerkt tot biologische zuivel voor de supermarkten.

Meer informatie: https://www.eko-holland.nl/

Alle zuivel rauwmelks

Verse melk is een prachtig iets. Alles zit erin, veel verschillende eiwitten, verschillende vetten, melksuikers maar ook de enzymen om al die stoffen te helpen verteren. Veel stoffen gaan bij pasteurisatie kapot zoals de enzymen en een aantal vitaminen. Melk is waardevolle voeding vol met vitaminen (A, B1, B2, B6, B12, D, K2 en foliumzuur), mineralen (calcium, fosfor, magnesium en zink) en goede micro-organismen die zorgen voor een goede darmflora.

Rauwe melk heeft veel voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Veel mensen hebben de ervaring dat rauwe zuivelproducten makkelijker verteren. In rauwe melk zitten nog de enzymen die helpen bij die vertering. Door verhitting van de melk veranderen de eiwitten van structuur, waardoor het moeilijker verteerbaar wordt. Verder wordt melk in de fabriek gehomogeniseerd en ge(micro)filtreerd waardoor de structuur van de vetten en eiwitten in de melk kapot gaat en ons lichaam die minder goed herkent. Door het fermenteren van de melk, bij het maken van yoghurt, karnemelk, boter, kefir (eigenlijk alle bewerkte zuivel) wordt de melk nog makkelijker opneembaar. Daarnaast ontstaat er in het product een gezond microleven dat vooral onze darmen goed kunnen gebruiken.

Op De Beekhoeve is bewust gekozen om die mooie kwaliteit van melk te behouden en niet kapot te maken door pasteurisatie, homogenisatie of filtratie.

Gelukkig komt er steeds meer onderbouwing voor de gezondheid en is er steeds meer interesse in rauwmelkse producten.

Meer informatie:
https://www.milkandhealth.com/
https://www.realmilk.com/
http://www.voedingisgezondheid.nl/onderzoek-rauwe-melk

Vlees en vleeswaren

Het vlees en de vleeswaren zijn afkomstig van de eigen koeien. De volwassen koeien worden na een mooi en rijk leven en een “vakantie” op de natuurlanderijen, geslacht. Het oude koeienras, het grasrijke dieet en de ruime weidegang zorgen voor een smaakvol en gezond stukje vlees. Een van de huzarenstukjes van De Beekhoeve zijn de speciale Beekhoeveburgers (hamburgers naar eigen recept) en de ossenworst. Aan de entrecote en de riblappen van De Beekhoeve proef je pas echt het rijke veenweidevlees. Proef en beleef

Koeien eten vers gras

De kwaliteit van melk en vlees van koeien die zelf in de wei grazen is vele male hoger. De vetten in hebben een hele andere, gezondere samenstelling (meer omega-3, CLA). Maar ook de kleur van de melk en het vlees is vele male dieper. Een koe die buiten graast en lekker in het zonnetje staat maakt ook meer vitamine D aan dan haar collega’s die heel de dag op stal staan.

Meer informatie: Milk and health

De koeien van De Beekhoeve gaan zolang het kan dag en nacht naar buiten om hun eigen gras te grazen. In het zomerseizoen krijgen ze indien nodig hooi bijgevoerd. In de winter als ze op stal staan en het gras in het weiland niet groeit, bestaat hun menu ook voor 90 % uit gras maar dan in de vorm van kuilgras en hooi.

Eieren

Tot de dierenschare van De Beekhoeve behoren ook kippen. Zij hebben hun eigen kippenverblijf; Villa kakel ei met een bijbehorend weilandje met bomen. Deze kippen leggen elke dag een bruin eitje gemiddeld 6 dagen per week. De kippen krijgen granen aangevuld met karnemelk met biologisch brood. Verder scharrelen ze hun kostje bij elkaar met allerlei insecten. Samen met de vrije school, de Geert Groote school uit Amsterdam hebben de kinderen een kippenrestaurant gemaakt van houtsnippers, riet en kippenmest. In deze hoop leven allerlei insecten waar de kippen dol op zijn.

Sap

De appels en peren uit de eigen boomgaard en van andere hoogstamboomgaarden worden verzameld en verwerkt tot een heerlijk sap. Het bestaat uit uitsluitend hoogstamfruit dat onbespoten is.

Groente en fruit

In onze winkel hebben we een ruim assortiment aan groente en fruit. ’s Zomers komt een klein gedeelte uit onze eigen moestuin.

Het meeste kopen we in bij een biologische moestuin uit Utrecht. 

Puur en lokaal dus!