10 juni: IVN slootjesdagen!

Ontdek de wondere onderwaterwereld van een Kamerikse poldersloot, word Slootjesexpert met IVN Woerden op de Beekhoeve in Kamerik.


Weet jij wat er allemaal bij jou in de sloot leeft?

Ontdek het zelf en kom alles te weten over het waterleven en de waterkwaliteit tijdens de IVN Slootjesdagen! Kinderen van 4 tot 12 kunnen op zaterdag 10 juni 2023 samen met hun (groot)ouders ontdekken hoe bijzonder het leven is in een schijnbaar doodgewone sloot. Onder begeleiding van IVN-natuurgidsen worden de kinderen gestimuleerd om lekker te gaan ‘scharrelen’ langs de oevers van het water.

De IVN Slootjesdagen zijn op zaterdag 10 juni 2023 van 11.00 tot 15.00 uur op de biologische boerderij De Beekhoeve aan de van Teylingenweg 172 in Kamerik. Er zijn meerdere rondes per dag, ronde duurt circa 1 uur. We nemen je mee in de wondere wereld vol bootsmannetjes, kokerjuffers en schaatsenrijders. Vergeet bij deze activiteit ook vooral niet om je laarzen mee te nemen! Na afloop ontvang je een heus diploma en een mooie button.

Wil je je aanmelden of ben je nieuwsgierig naar de IVN Slootjesdagen in de rest van Nederland? Neem een kijkje op onze website www.ivn.nl/slootjesdagen. Hier vind je een overzicht van de meer dan 100 Slootjesdagen in Nederland en bestel je gratis het  IVN telformulier ‘Waterdiertjes’. Hiermee tel en herken je meer dan 35 veelvoorkomende waterdiertjes.

Over IVN
IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. IVN wil kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld geven. Dat is nu leerzaam en leuk voor hen zelf, en later van essentieel belang voor het behoud van onze natuur. Dus: laarzen aan en er-op-uit! Zelf onderzoeken, ervaren, frisse lucht, vieze handen, waterbeestjes vangen etc. IVN droomt er samen met 20.000 IVN-vrijwilligers van om alle kinderen in Nederland voor hun 12e jaar een onvergetelijke natuurbelevenis te bezorgen. Kijk voor meer informatie over IVN op onze website www.ivn.nl.