Biologische producten

Genieten van De Beekhoeve kan ook door het proeven van allerlei biologische producten van de boerderij. We hebben heerlijke rauwmelkse boter en rauwmelkse kaas (met keltisch zeezout), verse rauwe melk, verschillende soorten rundvlees en vleeswaren, appel en appel/perensap en walnoten. Yoghurt en Kefir (rauwmelks) maken we op bestelling ook. Alle producten zijn van eigen boerderij!

Onze melkkoeien hebben 95% gras in hun menu en krijgen minimaal Europese granen (geen soja) tijdens het melken. We gebruiken in principe geen antibiotica! Bij gekruide vleesproducten gebruiken we zoveel mogelijk Keltisch zeezout en zo min mogelijk e-nummers (ver beneden de biologische toelating).

Onze "Proef en Beleef winkel" is open op:

  • maandagavond:  van 18.00 tot 19.30 uur
  • vrijdagmiddag:  van 14.00 uur tot 16.00 uur
  • zaterdag:          van 11.00 uur tot 16.00 uur

Op onze productenlijst kunt u zien wat u bij ons kunt kopen, die u hier openen kunt. 

 

Lees meer: Biologische producten

Vlees en vleeswaren

Biologisch boeren op de Beekhoeve levert niet alleen lekkere melk, maar ook (h)eerlijk vlees. Dat komt omdat de zestig koeien van het roodbonte Maas-Rijn-IJsselvee ras zijn, wat een zogenoemd ‘dubbeldoel’ ras is. Koeien die zowel voor de productie van melk als vlees worden gehouden. Dit Veenweide vee krijgt op de Beekhoeve de tijd om rustig te grazen en te groeien.

Lees meer: Vlees en vleeswaren

Zuivelproducten

De melk die op de Beekhoeve wordt geproduceerd gaat naar de coöperatie EKO Holland. Zij verkopen de melk aan diverse zuivelverwerkers zoals  Vecozuivel en Cono( Beemsterkaas). Vanuit De Beekhoeve wordt ook de biologische Beemsterkaas verkocht. Ons doel is om in de nabije toekomst van onze eigen melk boerenkaas te laten maken en verkopen.  Op dit moment wordt al wel ijs gemaakt van onze eigen melk door een ijsbereider in de regio.

Sap

De appels en peren uit de eigen boomgaard en van het Brediusbos in Woerden worden verzameld en verwerkt tot een heerlijk sap. Het bestaat uit uitsluitend hoogstamfruit dat onbespoten is.

Walnoten en walnotenijs

Ook pronken er twee grote walnotenbomen langs de oprit van de boerderij en is er een jonge boomgaard geplant. Deze geven elk jaar een mooie oogst walnoten die onder andere verwerkt worden in een overheerlijk walnotenijs. De walnoten zijn ook los te koop. Als de noten in het najaar vallen zijn er ook verse walnoten.

Vlees bereiden

Biologisch vlees smaakt van zichzelf vaak beter dan het vlees dat niet biologisch is geproduceerd. De liefhebber zal dat beamen. Maar, eerlijk is eerlijk, als het vlees niet goed wordt behandeld door de gemiddelde huis- tuin en keukenkok zal menigeen nauwelijks verschil proeven. Hier wat tips om het beste uit het vlees naar boven te halen: Ontdooi het vlees langzaam in de koelkast. Zo voorkomt u vochtverlies.

Lees meer: Vlees bereiden